Warmtepomp kiezen

Waarom kiezen voor een warmtepomp?

Wanneer je kiest voor een warmtepomp verwarm je jouw huis niet meer met aardgas, zoals je met een cv-ketel doet, maar met elektriciteit. Daardoor verminder je het gasverbruik en gebruik je meer stroom. Bij de aanschaf van een warmtepomp bespaar je meer op je gaskosten dan dat je extra uitgeeft aan stroomkosten. Daardoor bespaar je iedere maand op je energierekening. Tevens help je het milieu door veel minder CO2 uit te stoten.

Warmtepomp-geo-nova

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp werkt eigenlijk als een omgekeerde koelkast. Waar de koelkast de warmte afvoert, haalt de warmtepomp warmte van buiten naar binnen. Hiervoor gebruikt de warmtepomp elektriciteit. Je kunt kiezen voor een all electric warmtepomp, zoals onze Kenso EVO Warmtepomp of een hybride warmtepomp.

All electric warmtepomp

Bij een all electric warmtepomp heb je geen cv-ketel of gasaansluiting meer nodig. Deze warmtepomp zorgt ervoor dat de woning wordt verwarmt en dat je warm water hebt. Om deze warmte op te wekken gebruikt de warmtepomp duurzame energie uit de buitenlucht of uit de bodem, en elektriciteit. Met deze pomp gebruik je geen aardgas meer voor het verwarmen van je huis of water.

Hybride warmtepomp

Een hybride warmtepomp is een kleinere warmtepomp. Deze warmtepomp werkt samen met je cv-ketel waardoor je minder aardgas gebruikt. Grotendeels wordt je huis verwarmd door de warmtepomp. De cv-ketel helpt wanneer het buiten erg koud is en de cv-ketel zorgt ook voor het warme water in de badkamer en keuken. Deze warmtepomp wordt veel ingezet wanneer een huis nog niet overal goed geïsoleerd is.

All electric warmtepomp Hybride warmtepomp
Geen gasverbruik Lager gasverbruik
Lagere CO2 uitstootLagere CO2 uitstoot
Geschikt voor
Energielabel A of B
Geschikt voor
alle woningen
Subsidie mogelijk Subsidie mogelijk

Eerlijk advies en goede service bij Geo Nova

Bij Geo Nova staat eerlijk advies centraal. Door open en transparant te zijn in de kosten en opbrengsten van de warmtepomp krijg je een goed beeld in hoe jij kunt verduurzamen en besparen. Bovendien houd je blijvend de service en advies van Geo Nova.

Ook interessant voor jou

Ervaringen

‘Goed geholpen door de mensen van Geo Nova. Prettige communicatie en duidelijke uitleg over het systeem. Tot nu toe dik tevreden.’

-

Interesse in duurzaam wonen?

Plan nu een afspraak bij ons in.