Warmtepomp

Warmtepomp huisinstallatie

Een warmtepomp in je woning of kantoorpand biedt financieel voordeel met behoud van leefcomfort. Er zijn vele redenen om over te stappen van een centrale verwarming naar een warmtepomp of deze direct aan te leggen bij een nieuwbouwwoning. Geo Nova zorgt ervoor dat de warmtepomp volledig naar wens wordt geïnstalleerd. 

warmtepomp huis

De beste warmtepomp voor in huis kiezen

Met een warmtepomp kun je de verwarming van jouw woning op elektriciteit laten verlopen: door een warmtepomp aan te schaffen, kun je gedeeltelijk of volledig ‘van het gas af’ met je woning of kantoorpand. Dit maakt het een erg duurzame keuze. Er zijn verschillende soorten warmtepompen die je kunt laten installeren. Ga je voor een hybride warmtepomp installatie? Of wil je juist een volledig elektrische warmtepomp?

All electric warmtepomp

Een volledig elektrische warmtepomp zorgt voor verwarming die volledig op stroom draait. Een gasaansluiting is hierbij dus niet meer nodig. Afhankelijk van welk type warmtepomp je kiest, is een warmtepomp gemiddeld 4 à 5 keer zuiniger dan een cv-ketel op gas. Onder andere de huidige isolatie van het te verwarmen pand heeft invloed op of dit type geschikt is om het pand mee te verwarmen. 

Hybridepomp

Een hybridepomp gebruikt elektriciteit en werkt samen met de cv-ketel. In de lente, zomer en herfst gebruikt de pomp elektriciteit om je huis mee op te warmen. Alleen op momenten waarop de pomp veel energie nodig heeft, zoals tijdens koude winternachten, zal er gas gebruikt worden om genoeg warmte te creëren voor een aangename temperatuur. Door de hybridewarmtepomp zo samen te laten werken met de cv-ketel bespaar je 50-60% op je gasverbruik.

Elektrisch en hybride in één

Een duurzame hybride plug-and-play-oplossing is geschikt voor bijna iedere woning. Door het combineren van meerdere systemen kan er een optimaal rendement worden behaald. Het meest toegepaste bronsysteem hierin is het PVT-systeem gecombineerd met een aardwarmtebron. Achter de PV-panelen worden warmtewisselaars geplaatst. De warmtewisselaars absorberen de warmte van de panelen en de omgevingslucht en geven deze door aan de warmtepomp. De warmtepomp zet deze warmte om naar een hogere temperatuur.

Indien er meer warmte benodigd is, schakelt de cv-ketel of het elektrisch element bij. De slimme regeling koppelt de systemen aan elkaar en zorgt voor het opslaan van warmte in de warmtebatterij op het meest ideale moment. Dit systeem kan ook als water/water-warmtepomp worden toegepast.

Plaatsing warmtepomp huis in bestaande of nieuwbouwwoningen

De water/water-warmtepomp heeft geen buiten-unit. De boiler en warmtepomp komen binnen in de woning te staan, zoals in de garage, berging, bijkeuken of een aparte technische ruimte. Bij een water/water warmtepomp is er altijd een bron in de grond of omgevingswater nodig. Bij (hybride) lucht/water warmtepompen die zowel een binnen- als een buiten-unit hebben, wordt bij nieuwbouw voor de binnen-unit vaak gekozen voor een van de eerdere genoemde locaties.

In bestaande bouw wordt vanwege al het aanwezige leidingwerk gekozen om de binnen-unit en indien van toepassing de boiler te plaatsen bij de cv-ketel (mits daar voldoende ruimte voor is). De buiten-unit wordt in de tuin, aan de gevel of op het dak geplaatst (plat of hellend). Bij het bepalen van de locatie van de buiten-unit letten we ook op het geluid van de pomp, zodat er geen overlast ontstaat.

(Hybride) warmtepomp huisinstallatie

Wanneer je geïnteresseerd bent in het plaatsen van een (hybride) warmtepomp, komen we graag met je in contact. We beginnen altijd met een inventarisatie. Zo kun je aangeven wat je wensen zijn en kijken we samen welk type warmtepomp hiervoor geschikt is. 

Een warmtepomp is vaak een financieel aantrekkelijke keuze. Een warmtepomp is een investering die zichzelf terugverdient. Bovendien kom je bij de plaatsing vaak in aanmerking voor subsidieregelingen. Vraag gerust informatie aan om inzicht te krijgen in het gehele kostenplaatje van jouw warmteoplossing. Door een warmtepomp te combineren met bijvoorbeeld een vloerverwarming aanleggen, kun je bovendien nog meer voordelen behalen.

Eerlijk advies en goede service

Bij ons staat eerlijk advies centraal. We zijn open over de kosten en opbrengsten die de warmtepomp met zich meebrengt. Bovendien houd je blijvend de service van Geo Nova. Onze storings- en servicedienst staat voor je klaar om de werking van je warmtepomp te blijven garanderen. 

Bekijk de folder of neem hieronder contact met ons op om de mogelijkheden voor jouw woning of pand te bespreken!

Ook interessant voor jou

Ervaringen

‘Goed geholpen door de mensen van Geo Nova. Prettige communicatie en duidelijke uitleg over het systeem. Tot nu toe dik tevreden.’

-

Interesse in duurzaam wonen?

Plan nu een afspraak bij ons in.