Blog

Hybride warmtepomp: moeiteloos een warme woning!

Een hybride warmtepomp is een gemakkelijke manier om je woning te verwarmen. Behalve dat je financieel goedkoper uit bent dan als je zou verwarmen met alleen een cv-ketel, is het ook nog eens beter voor het milieu. Waarom een hybride warmtepomp een goede keuze is voor de milieubewuste huiseigenaar, lees je in dit blog.

hybride waterpomp

De hybride warmtepomp

De hybride warmtepomp is het beste van twee werelden: hij draait deels op elektriciteit en deels op de kracht van de cv-ketel. Je verwarmt je huis het grootste gedeelte van het jaar met de warmtepomp, maar als het buiten koud is, springt de CV-ketel bij om de binnentemperatuur toch prettig te houden. Zo ben je altijd warm, of het nou 10 graden is buiten of -10. Op welke temperatuur de cv-ketel bijspringt, kun je zelf instellen. Bovendien zorgt deze ervoor dat het water in je badkamer en keuken te allen tijde lekker warm is.

Wat merk je?

Een warmtepomp brengt veel voordelen met zich mee. Anders zouden er niet zoveel mensen één in huis hebben! Dit merk je als je een warmtepomp laat installeren:

Is jouw woning geschikt?

All-electric warmtepompen zijn alleen effectief als de woning uitstekend geïsoleerd is. Het mooie aan de hybride warmtepomp is dat dit niet hoeft. Een goed geïsoleerde woning helpt natuurlijk mee, maar de meeste woningen gebouwd na 1995 zijn dit al voldoende. Bovendien moet je woning, logischerwijs, een warmteafgiftesysteem hebben. Dit betekent vloerverwarming of radiatoren. Als laatste moet er natuurlijk ruimte zijn voor de unit van de warmtepomp. Het is fijn als deze op een plek hangt waar je er zo min mogelijk last van hebt.

Installatie hybride warmtepomp

Het ophangen van je warmtepomp moet met zorg en aandacht gebeuren, om een optimale werking en levensduur te kunnen garanderen. Bij Geo Nova word je hierbij van adviesgesprek tot de installatie en de nazorg ontzorgd.

Welkom bij Geo Nova!

Bij Geo Nova gaan we voor duurzame oplossingen voor door het hele huis. Dat betekent verschillende soorten warmtepompen, maar ook vloerverwarming, ventilatietoestellen en antikalksystemen. Door uitgebreide kennis in het vakgebied informeren we je graag! Neem hier contact op!

Deel dit bericht op:

Ook interessant voor jou

Een warmtepomp installeren: 5 redenen waarom dit nu een goede keuze is

Lees verder

Volledig elektrische warmtepomp: compleet van het gas af!

Lees verder

Ervaringen

‘Goed geholpen door de mensen van Geo Nova. Prettige communicatie en duidelijke uitleg over het systeem. Tot nu toe dik tevreden.’

-

Interesse in duurzaam wonen?

Plan nu een afspraak bij ons in.