Blog

Een warmtepomp op kantoor voor een beter werkklimaat

Een comfortabele temperatuur op kantoor draagt bij aan het comfort van de werknemers en zorgt voor een optimale concentratie. Traditionele verwarmingssystemen op basis van fossiele brandstoffen worden steeds minder aantrekkelijk vanwege hun impact op het milieu en stijgende energiekosten. Maar hoe zorg je voor een constant comfortabele temperatuur zonder dat je gaskosten de pan uit rijzen?  

warmtepomp op kantoor

Zo werkt het

De warmtepomp zet warmte uit de omgeving om in energie om gebouwen te verwarmen. Simpel, toch? Wat de warmtepomp zo efficiënt maakt, is dat die kleine hoeveelheden stroom kan omzetten in warmte. Dit maakt hem zuiniger dan een cv-ketel.

Keuzes voor een warmtepomp op kantoor

Er zijn verschillende soorten warmtepompen op de markt. Welke het beste past bij jouw bedrijfspand, hangt af van verschillende elementen. Bij een all-electric warmtepomp, bijvoorbeeld, heb je helemaal geen cv-ketel meer nodig. Deze verwarmt het gebouw én zorgt voor warm water uit de kraan. Een hybride warmtepomp werkt samen met de cv-ketel, maar schakelt de cv-ketel alleen is als dit écht nodig is.

Kan de verwarming wat later?’

Je hoeft er niet lang voor op kantoor te werken om het eindeloze geneuzel over de temperatuur te kennen. De een heeft het koud, de ander zit te zweten in een hemdje, wéér een ander heeft ineens een raam openstaan terwijl je buurman met een strak omgewikkelde deken zit te werken. Omdat de warmtepomp zowel kan koelen als verwarmen, is deze ideaal geschikt voor kantoren, waar de temperatuur vaak moet worden aangepast aan de wisselende weersomstandigheden en de behoeften van de werknemers.

Eisen

Bij een all-electric warmtepomp is het wel van belang dat het kantoorpand goed geïsoleerd is. Anders heeft het gebruik van de warmtepomp weinig zin. Ga je een nieuw bedrijfspand bouwen, dan is duurzaam warmte opwekken een verplichting. Helemaal duurzaam is het dan als je de energie zelf opwekt. Bijvoorbeeld met zonnepanelen.

Subsidie

De overheid stimuleert bedrijven altijd om te verduurzamen. Overweeg je om een warmtepomp in je bedrijf te laten plaatsen, dan kun je het beste eerst even een stop maken bij de overheid. Met de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) kun je als zakelijke gebruiker het gebouw verduurzamen met een (hybride) warmtepomp. Het subsidiebedrag zal ongeveer zo’n 30% van de aanschafprijs bedragen.

Ondernemersregeling

Met de EIA, een regeling speciaal voor ondernemers, kun je de investeringen van de winst aftrekken om een fiscaal voordeel te krijgen. Je kunt de regelingen ook combineren: de ISDE vooraf, de EIA als je het jaar afsluit.

Laten installeren

Wil je je bedrijf graag laten verduurzamen, dan helpen we je hier bij Geo Nova graag mee. Zo word je ontzorgd in het hele proces. Neem hier contact op!

Deel dit bericht op:

Ook interessant voor jou

Een warmtepomp installeren: 5 redenen waarom dit nu een goede keuze is

Lees verder

Volledig elektrische warmtepomp: compleet van het gas af!

Lees verder

Ervaringen

‘Goed geholpen door de mensen van Geo Nova. Prettige communicatie en duidelijke uitleg over het systeem. Tot nu toe dik tevreden.’

-

Interesse in duurzaam wonen?

Plan nu een afspraak bij ons in.