Kensa Shoebox warmtepomp

Klein maar krachtig!

Een warmtepomp hoeft helemaal geen groot apparaat te zijn waarvoor veel ruimte nodig is: dat laat de Kensa Shoebox zien. Met tal van compacte technische componenten in een klein pakket, levert de Shoebox-warmtepomp verwarming en warm water met een uiterst grote precisie. Vanwege zijn compactheid zal de Shoebox zich nagenoeg op elke locatie in uw woning meteen thuis voelen.

kensa shoebox

Minimale afmetingen, maximaal resultaat

De Shoebox is krachtig. Het systeem genereert warmte en produceert warme tapwatertemperaturen tot 65°C. Het Shoexbox-systeem kan optioneel worden geconfigureerd om passieve koeling te leveren zodra de zomer komt. Hierbij is een stroomaansluiting van 230 Volt al voldoende om de Shoebox zijn werk te laten doen.

Voordelen Kensa Shoebox warmtepomp

Een Kensa Shoebox warmtepomp geeft je onder andere deze voordelen:

Energiezuinig
Eenvoudige installatie
Meest compacte warmtepomp

Veelzijdigheid

Een van de opmerkelijke kenmerken van de Shoebox is zijn veelzijdigheid. Van appartementen, renovatieprojecten en nieuwbouwprojecten tot energiezuinige vakantiehuizen en binnenvaart(woon)schepen: de Shoebox levert verwarming, warm water en koeling aan allerlei kleine of grote projecten.

De Shoebox is een brine/water- water/water-warmtepomp. Als bron wordt gebruik gemaakt van een individueel of collectief aardwarmtesysteem. Ook kan de Shoebox als booster-warmtepomp worden ingezet.

Duurzaamheid voor iedereen

Voor wie is deze warmtepomp het meest geschikt? De Shoebox is perfect voor het verduurzamen van sociale woningen en appartementencomplexen om de gasreductiedoelstellingen te bereiken, door de efficiëntie en emissies te verbeteren. Tegelijkertijd besparen bewoners op hun eigen gasrekening.

Om dit soort stadsverwarmingsnetwerken te realiseren, kunnen Shoebox-warmtepompen worden gekoppeld aan collectief gedeelde bronsystemen en in elke woning worden geïnstalleerd voor onafhankelijke verwarming en warm water. Dit duurzame netwerk gaat tot wel 100 jaar mee.

In de hoogbouw en/of appartementencomplexen komen vaak verwarmingsproblemen voor. Vaak betreft het oververhitting van je appartement door centrale verwamingsbuizen die door je woning lopen en de warmte van je omliggende buren. Hierdoor ontstaan onnodige verwarmings- en rendementverliezen waar je ook nog aan meebetaald omdat de stook kosten met elkaar gedeeld worden. Met de Shoebox voorkom je al deze problemen en heb je als bewoner de vrijheid om de energie te gebruiken die bij jou past, voor minder geld.

Bekijk nu de folder van de Kensa Shoebox warmtepomp. Of neem contact op met ons om direct een offerte aan te vragen voor deze warmtepomp!