Blog

Hybride warmtepomp: jouw warmteoplossing?

Er zijn vele redenen om een hybride warmtepomp te installeren in je woning. Naast het financiële voordeel is het ook nog eens erg duurzaam én aangenaam voor je binnenklimaat. Ook goed om te overwegen is wat is de terugverdientijd? En wat is een hybride warmtepomp precies? Geo Nova legt het uit en helpt je graag de juiste warmteoplossing te vinden voor je woning!

hoe werkt een hybride warmtepomp

Hoe werkt een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een warmteoplossing die deels op elektriciteit, deels op gas vanuit de cv-ketel draait. De hybridepomp heeft zowel een binnen- als buitengedeelte.

De hybride warmtepomp werkt samen met de cv-ketel en deze zorgen gezamenlijk voor een prettig binnenklimaat en warm tapwater. Wanneer het erg koud is buiten zal de cv-ketel bijspringen om ervoor te zorgen dat het binnen aangenaam blijft.

Voordelen van een hybride warmtepomp

In 2050 wil de Nederlandse overheid alle huishoudens klimaatneutraal hebben. Het gebruik van duurzame bronnen wordt hierdoor belangrijker dan ooit. Daarnaast is het vaak ook financieel voordelig. Deze warmtepompen brengen verschillende voordelen met zich mee:

Hybride warmtepomp terugverdientijd

Door de relatief hoge gasprijzen, valt het gebruik van een hybridepomp – die deels op elektriciteit werkt – vaak gunstig uit voor de portemonnee. De warmtepomp verdient de investering vanzelf terug. De totale terugverdientijd van een hybride warmtepomp hangt af van in hoeverre je woning geïsoleerd is, je huidige gasverbruik en je persoonlijke wensen. Bij het in gebruik nemen van je warmtepomp ga je vanaf dag 1 geld op je energierekening besparen. Bovendien kun je bij het plaatsen van een warmtepomp in aanmerking komen voor bepaalde subsidieregelingen. Je kunt altijd contact opnemen met Geo Nova voor meer informatie hierover.

Hybride warmtepomp installatie

Wil je een warmtepomp laten installeren in je woning? Dit is altijd een opdracht die op maat uitgevoerd moet worden. Geo Nova helpt je graag van begin tot eind met de installatie van jouw nieuwe warmtepomp. We kunnen altijd vrijblijvend advies geven over de keuze, aanschaf en installatie van verschillende warmteoplossingen!

Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken!

Deel dit bericht op:

Ook interessant voor jou

Een warmtepomp installeren: 5 redenen waarom dit nu een goede keuze is

Lees verder

Volledig elektrische warmtepomp: compleet van het gas af!

Lees verder

Ervaringen

‘Goed geholpen door de mensen van Geo Nova. Prettige communicatie en duidelijke uitleg over het systeem. Tot nu toe dik tevreden.’

-

Interesse in duurzaam wonen?

Plan nu een afspraak bij ons in.