Blog

Een warmtepomp installeren: 5 redenen waarom dit nu een goede keuze is

Een warmtepomp kan een financieel aantrekkelijke keuze zijn voor jouw woning of kantoorpand. Toch is het iets wat snel op de lange baan geschoven wordt: ‘Daar gaan we binnenkort wel mee bezig’. Volgens Geo Nova is dit juist hét moment om over te stappen op een warmtepomp als verwarmingsmiddel. Wat zijn de 5 beste redenen om dit nu te doen?

warmtepomp installeren

1. Hoge gasprijzen

Het zal je niet ontgaan zijn: de gasprijzen vliegen de pan uit. De grootste gasvreter van je woning of pand is waarschijnlijk de centrale verwarming. Nu zal het in de zomer meevallen qua kosten, maar zodra de temperatuur weer gaat zakken, zul je zien dat het getal onder de streep steeds hoger wordt. Daarom is het verstandig om nu alvast de overstap te maken naar een warmtepomp. Zo kun je er komende herfst en winter direct voordeel uit halen. 

2. Geldbesparing is structureel

Niet alleen is een warmtepomp een eenmalige investering om enkel van het gas af te zijn, het zorgt maandelijks voor voordeel voor zolang je in de woning blijft wonen. De warmtepomp verdient zo eerst zichzelf terug en zorgt vervolgens voor een financieel voordeel. Dat betekent: meer geld voor andere dingen, zoals vakantie of uitjes. En niet een keer, maar structureel.

3. Maak gebruik van subsidies

Omdat warmtepompen een duurzame keuze zijn en geen gas gebruiken (tenzij het een hybridepomp betreft), kom je bij aanschaf van een warmtepomp in aanmerking voor bepaalde subsidieregelingen. Dit maakt een warmtepomp op dit moment een voordelige keuze ten opzichte van alternatieven die gas gebruiken. Welke subsidieregelingen voor jou van toepassing zijn en wat het totale bedrag zal zijn voor de plaatsing van de warmtepomp hangt af van jouw situatie. Daar adviseren we je graag over.

4. Gelijk of beter wooncomfort en meer veiligheid

Werkt een warmtepomp echt zo goed als een centrale verwarming? Dat is een vraag die vaak speelt. Toch lever je er geen wooncomfort op in. Een warmtepomp weet net zo’n aangename temperatuur te creëren als een centrale verwarming. Een warmtepomp werkt daarbij op een constante temperatuur, wat bijdraagt aan comfort en woonplezier. Oplossingen zoals vloerverwarming kunnen ook aangesloten worden op de warmtepomp, zodat je ook hiermee je wooncomfort kunt verbeteren. 

5. Het is een duurzame keuze

De reden dat warmtepompen financieel aantrekkelijk zijn en gestimuleerd worden, is omdat ze ook goed zijn voor onze planeet. Door geen fossiele grondstoffen zoals aardgas te gebruiken, zorgen we samen voor minder uitstoot. Afhankelijk van je situatie kun je met een warmtepomp zelfvoorzienend leven: dat is natuurlijk een prachtig duurzame oplossing bij een (nieuwbouw)woning!

Jouw waterpomp installeren

Er zijn dus vele redenen waardoor nu overstappen op een warmtepomp interessant kan zijn. Ben je benieuwd naar jouw mogelijkheden of heb je vragen over jouw warmtetransitie? Neem dan contact met ons op. Geo Nova heeft meer dan 15 jaar ervaring op het gebied van (duurzame) warmtebronnen en kan jou op een eerlijke en open wijze adviseren over je mogelijkheden. Wacht niet, neem vandaag nog contact op!

Deel dit bericht op:

Ook interessant voor jou

Volledig elektrische warmtepomp: compleet van het gas af!

Lees verder

Ervaringen

‘Goed geholpen door de mensen van Geo Nova. Prettige communicatie en duidelijke uitleg over het systeem. Tot nu toe dik tevreden.’

-

Interesse in duurzaam wonen?

Plan nu een afspraak bij ons in.