Blog

Energie besparen: hoe helpt een warmtepomp?

Het ontgaat niemand: de energieprijzen zijn enorm gestegen. Hierdoor is het belangrijker dan ooit, zowel voor je portemonnee als het klimaat, om je stroomverbruik zoveel mogelijk te beperken. Hoe draagt een warmtepomp hieraan bij en wat kun je zelf doen? Dat legt Geo Nova voor je uit in dit blog.

energie besparen

Geen of weinig gasverbruik

Het grote voordeel van een warmtepomp is dat je jouw gasverbruik tot een minimum beperkt. Het is afhankelijk van het type warmtepomp dat je gebruikt in hoeverre je gas nodig hebt om je woning te verwarmen. Een hybridepomp zal bijvoorbeeld nog wel gas verbruiken op het moment dat de warmtepomp niet het wenselijke comfortniveau kan bereiken, bijvoorbeeld tijdens koude winternachten.

Verwarmen met lage temperaturen

Een warmtepomp met vloerverwarming zorgt voor een ander soort verwarming van je woning. Omdat de verwarming onder de vloer is aangebracht, vindt de verwarming veel gelijkmatiger plaats. Hierdoor hoef je de thermostaat hierdoor minder hoog te zetten om een gelijkwaardig comfortniveau te bereiken. Dit bespaart energie en/of gasverbruik.

Een vloerverwarming werkt daarbij ook nog eens goed met lage temperaturen. Een radiator draait vaak op ca. 70 graden, maar een vloerverwarming behaalt met 30 graden op de meeste dagen al een prettig warme omgeving. Er komt dus veel minder (gas)verbruik kijken bij het verwarmen van je woning met een vloerverwarming dan bij een centrale verwarming.

Energie besparen: hoe zit het met je isolatie?

Het heeft weinig zin om je installatie te verduurzamen, als al deze warmte weer snel verloren gaat. Niet ieder huis is even goed geïsoleerd. Dit geldt ook voor het gebruik van een warmtepomp. Er zijn een aantal punten waar je op kunt letten en die je mogelijk kunt verbeteren om deze isolatie sterker te maken en je warmte niet te verliezen.

Tijd om te besparen: installeer een warmtepomp

Energie besparen en zo ook besparen op je energierekening? Dan is een warmtepomp een goede investering. Geo Nova helpt je graag bij het kiezen en installeren van deze en andere warmteoplossingen voor je woning. Je kunt altijd contact opnemen voor meer informatie of het aanvragen van een offerte!

Deel dit bericht op:

Ook interessant voor jou

Een warmtepomp installeren: 5 redenen waarom dit nu een goede keuze is

Lees verder

Volledig elektrische warmtepomp: compleet van het gas af!

Lees verder

Ervaringen

‘Goed geholpen door de mensen van Geo Nova. Prettige communicatie en duidelijke uitleg over het systeem. Tot nu toe dik tevreden.’

-

Interesse in duurzaam wonen?

Plan nu een afspraak bij ons in.