Blog

All electric warmtepomp of hybride warmtepomp?

De knoop is doorgehakt: je wil een warmtepomp. Een slimme zet, want een warmtepomp heeft veel voordelen. Je bespaart gas, verlaagt je energierekening en verduurzaamt je huis. Maar dan is het tijd voor de volgende stap: een warmtepomp kiezen die bij jou past. Want de ene warmtepomp is de andere niet. Kies je voor een all electric warmtepomp of een hybride warmtepomp?

all-electric-warmtepomp-of-hybride-warmtepomp

Een korte uitleg

Voordat je kiest voor een all electric warmtepomp of hybride warmtepomp, is het belangrijk om je in te lezen over de verschillende soorten. Hieronder belichten we de belangrijkste verschillen:

Vereisten voor all-electric warmtepomp

Gasloos wonen is niet enkel en alleen een kwestie van willen. Wanneer je de keuze maakt tussen een all electric of hybride warmtepomp, zul je ook moeten bepalen of je überhaupt volledig van het gas af kúnt. Niet iedere woning is geschikt om volledig van het gas af te gaan. Misschien kook je nog op gas. Of is de woning nog niet voldoende geïsoleerd. Goede isolatie beslaat de volgende punten:

Wanneer de woning niet voldoende geïsoleerd is of er geen lagetemperatuurverwarming en/of vloerverwarming aanwezig is, kan een all electric warmtepomp de woning niet voldoende verwarmen. Een all electric warmtepomp is alleen een optie voor woningen met Energielabel A of B. Over ruimte hoef je je geen zorgen te maken: De Kensa Shoebox warmtepomp is een compacte warmtepomp die in iedere woning past, van appartementen tot woonboten.

Vereisten voor hybride warmtepomp

Voldoet je woning niet aan de eisen voor een all electric warmtepomp, maar is deze wel gemiddeld tot goed geïsoleerd? Dan kan een hybride warmtepomp de oplossing bieden. Bij gemiddelde tot goede isolatie kun je bijvoorbeeld denken aan:

  • Matige tot goede vloer- en dakisolatie
  • Spouwmuurisolatie
  • Dubbel glas

De warmtebron

Daarnaast zijn er verschillende opties met betrekking tot de bron van de verwarming. Kies je voor een lucht/water warmtepomp, een lucht/lucht warmtepomp, een brine/water warmtepomp of een water/water warmtepomp? Dit is afhankelijk van je woonsituatie.

Wil je ook een warmtepomp laten installeren in huis? De specialisten van Geo Nova staan klaar om je te adviseren over de warmtepomp die het beste bij jou past. Neem gerust contact op en wie weet verduurzaam jij binnenkort je huis met een all electric warmtepomp of hybride warmtepomp!

Deel dit bericht op:

Ook interessant voor jou

Een warmtepomp installeren: 5 redenen waarom dit nu een goede keuze is

Lees verder

Volledig elektrische warmtepomp: compleet van het gas af!

Lees verder

Ervaringen

‘Goed geholpen door de mensen van Geo Nova. Prettige communicatie en duidelijke uitleg over het systeem. Tot nu toe dik tevreden.’

-

Interesse in duurzaam wonen?

Plan nu een afspraak bij ons in.