Blog

Hoe kun je je gasverbruik verminderen?

Er zijn van die rekeningen die zeer doen aan je hart als je ze weer afgeschreven ziet worden. Voor veel mensen is de energierekening daar een voorbeeld van. En dat terwijl besparen op je energierekening helemaal niet zo lastig is. Dit doe je door je gasverbruik te verminderen. We vertellen je graag hoe!

gasverbruik verminderen

Warmte creëren

Als we ook maar een briesje voelen, zijn we heel snel geneigd om de verwarming een tikje hoger te zetten. Het gaat dan vaak om een halve of hele graad, maar toch gebruikt dit over de uren dat je de verwarming aan hebt staan aardig wat gas. 75% van je gasverbruik gaat tenslotte naar je verwarming. Tips om het warmer te houden in huis zijn:

Tochtstrips, folie en gordijnen

Tocht het bij jou zo vreselijk binnen, heb je grote kieren onder je deuren en ontsnapt er veel warmte? Dan is het tijd om hier wat aan te doen! Door een middagje vrij te maken om je woning goed te isoleren, bespaar je een hoop kosten in de toekomst. Je doet dit bijvoorbeeld door een tochtstrip onder je deur te plaatsen, reflecterend folie achter je verwarming aan te brengen en gordijnen op te hangen. Een tochstrip houdt de warme lucht binnen en de koude buiten, reflecterend folie reflecteert de warmte terug je woning en gordijnen houden de warmte ook binnen. Zorg er wel voor dat ze niet voor de radiator hangen.

Mogelijkheden

Bij Geo Nova installeren we WTW-ventilatie, of balansventilatie. Behalve dat dit zorgt voor schone lucht, creëert het ook een comfortabele temperatuur. Sinds juli 2022 is er de ‘maatwerkregeling ventilatie op scholen’. Hiervoor is budget vrijgesteld voor scholen om subsidie aan te vragen voor een systeem. Deze kan oplopen tot 60% van de bouw- en installatiekosten. Met dit systeem wordt de lucht regelmatig ververst. Dit heet een balanssysteem omdat er evenveel frisse lucht binnenkomt als dat er vervuilde lucht het gebouw verlaat.

De beste verwarming

Nóg beter voor een warme woning is vloerverwarming. Het is een stuk zuiniger dan een radiator en het water dat gebruikt wordt om de vloer te verwarmen hoeft lang niet zo warm te worden. Zo bespaar je in de meeste gevallen op stroom en gas. Samen met een warmtepomp zorg jij voor een wel érg zuinig huis. Met een warmtepomp kun je radicaal je gasverbruik verminderen.

Geo Nova helpt

Je gasverbruik verminderen kun je met kleine stappen gemakkelijk bereiken, maar als je echt een groot verschil wil maken in dat afschrift aan het einde van de maand, dan kan een warmtepomp of vloerverwarming wel eens de oplossing zijn voor jou. Wil je graag advies ontvangen of ben je benieuwd wat de opties zijn in jouw woning? We helpen je graag! Neem gerust contact met ons op.

Deel dit bericht op:

Ook interessant voor jou

Een warmtepomp installeren: 5 redenen waarom dit nu een goede keuze is

Lees verder

Volledig elektrische warmtepomp: compleet van het gas af!

Lees verder

Ervaringen

‘Goed geholpen door de mensen van Geo Nova. Prettige communicatie en duidelijke uitleg over het systeem. Tot nu toe dik tevreden.’

-

Interesse in duurzaam wonen?

Plan nu een afspraak bij ons in.