Blog

Subsidie voor energiebesparing: hoe zit dat?

Energie besparen kent eigenlijk alleen maar voordelen. Behalve dat het kosten bespaart, is het beter voor het milieu én kun je je woningwaarde verhogen. Toch is het een investering, eentje waarvoor niet iedereen de middelen zomaar kan missen. Of misschien laat je je spaargeld liever met rust. Daarom zijn er vanuit de overheid en sommige energiebedrijven subsidies mogelijk om duurzaamheid betaalbaar te maken. We vertellen je meer.

subsidie energiebesparing eigen huis

1. Subsidie voor een warmtepompedenen om te ventileren

Een warmtepomp is een alternatief voor een cv-ketel op gas. Bij aankoop van een warmtepomp kun je een bijdrage krijgen. Deze tegemoetkomingen zijn bedoeld voor huiseigenaren die een warmtepomp willen installeren. De subsidie kan een bepaald bedrag per geïnstalleerde pomp dekken, afhankelijk van het type pomp en het vermogen. Er zijn namelijk verschillende soorten pompen; all electric, hybride of een combinatie van de twee. Het gemiddelde subsidiebedrag ligt tussen de €2.000 en €3.500. Er zijn wel bepaalde eisen waar de warmtepomp aan moet voldoen

2. Subsidie voor een antikalksysteem

Met een antikalksysteem voorkom je onaangename kalkaanslag en corrosieproblemen op apparaten en leidingen. Deze aanslag wordt veroorzaakt door de calcium en magnesium die het water van nature bevat. Zo gaat apparatuur langer mee en ervaar je alle voordelen van zacht water. Voor zover bij ons bekend is er helaas nog geen subsidie voor antikalksystemen, hoewel deze hartstikke goed zijn voor het milieu. Een antikalksysteem is overigens een relatief kleine investering, die wel veel effect heeft. Bijvoorbeeld doordat het de levensduur van de duurdere componenten beschermt en verlengt.

3. Subsidie voor ventilatie

Bij Geo Nova plaatsen we ventilatiesystemen in onder andere kantoorpanden en scholen, maar ook thuis. Frisse lucht en een gelijkmatige temperatuur zijn belangrijk voor optimale concentratie en een fijne leef-, woon- en werkomgeving. Met onder andere een SVVE-subsidie kun je een bijdrage krijgen voor het aansluiten van een ventilatiesysteem. Dit is sinds 23 januari 2023 mogelijk.

Energiebespaarlening

Wanneer je geen subsidie kunt krijgen voor een energiebesparende uitgave, dan is het altijd nog mogelijk om een energiebespaarlening af te sluiten. Dit is een aantrekkelijke lening waarmee je tegen gunstige voorwaarden investeringen voor je woning kunt financieren, zoals bijvoorbeeld isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp. Dit is handig als je liever van je spaargeld afblijft of het niet zo op kunt hoesten.

Laat je informeren over subsidie energiebesparing eigen huis

Er zijn dus verschillende financiële regelingen om te verduurzamen. Een subsidie moet je aanvragen voordat je overgaat tot aansluiten. Bij Geo Nova denken we graag met je mee. We maken graag kennis en kijken met je mee wat er mogelijk is. Neem gerust contact op!

Deel dit bericht op:

Ook interessant voor jou

Een warmtepomp installeren: 5 redenen waarom dit nu een goede keuze is

Lees verder

Volledig elektrische warmtepomp: compleet van het gas af!

Lees verder

Ervaringen

‘Goed geholpen door de mensen van Geo Nova. Prettige communicatie en duidelijke uitleg over het systeem. Tot nu toe dik tevreden.’

-

Interesse in duurzaam wonen?

Plan nu een afspraak bij ons in.