Blog

Gasverbruik: Geo Nova laat je niet in de kou zitten

Je hebt het ongetwijfeld gemerkt: de gasprijzen zijn extreem gestegen. Waar het eerst voldoende leek om ‘s nachts de verwarming wat lager te zetten, probeer je er nu zoveel mogelijk aan te doen om te besparen op gas. Natuurlijk is het altijd verstandig om een paar dikke sokken en een warme trui aan te trekken, maar wat is er nog meer mogelijk om je gasverbruik te verminderen?

Gasverbruik

Gasverbruik verminderen

Ongeveer 75% van je gasverbruik gaat naar het verwarmen van je woning. Ongeveer 5% gaat naar je gasfornuis (mits je op gas kookt, natuurlijk) en de rest ben je ‘kwijt’ aan warm water. Wat simpele tips om te besparen zijn dus:

Grote verandering

Natuurlijk is het mooi dat je zelf dingen kunt ondernemen om te besparen. Maar wil je steevast gaan besparen? Dan is het verstandig om echt in je huis te gaan investeren. Bijvoorbeeld door middel van een warmtepomp of vloerverwarming

Door middel van vloerverwarming kun je consequent je gasverbruik verminderen. Vloerverwarming verbruikt namelijk een hoop minder energie dan een radiator. Dat komt doordat het systeem efficiënter en zuiniger verwarmt. Omdat de vloerverwarming constant verwarmt, kan de temperatuur lager gezet worden. Een warmtepomp haalt warmte uit de bodem, de lucht of het grondwater – van buiten naar binnen. Deze haalt de energie dus uit de natuur: een stuk goedkoper dan een gasketel.

Besparen bij Geo Nova

Bij Geo Nova houden wij ons bezig met efficiënt en betaalbaar verwarmen en gasverbruik verminderen. Ben jij benieuwd hoe jij jaarlijks geld kan besparen, dan ben je bij ons aan het juiste adres. Neem gerust contact op om de mogelijkheden door te spreken. We laten je niet in de kou zitten.

Deel dit bericht op:

Ook interessant voor jou

Een warmtepomp installeren: 5 redenen waarom dit nu een goede keuze is

Lees verder

Volledig elektrische warmtepomp: compleet van het gas af!

Lees verder

Ervaringen

‘Goed geholpen door de mensen van Geo Nova. Prettige communicatie en duidelijke uitleg over het systeem. Tot nu toe dik tevreden.’

-

Interesse in duurzaam wonen?

Plan nu een afspraak bij ons in.